Selecteer een pagina

Debatteren

Groepstraining debatteren
Het debat is een vorm waarin deelnemers met elkaar een stelling verkennen. De ene partij is voor de stelling en de andere tegen. Veel mensen denken bij een debat aan een conflict of het opgewonden geschreeuw van tv-programma’s als Het Lagerhuis, maar dat is hier niet bedoeld. Het debat is een gestructureerde vorm van argumenteren, luisteren en reageren, met als doel de andere partij te overtuigen en dus het debat te winnen. Debat vaardigheden zijn daarom in essentie gericht op:
– Overtuigend zeggen wat je vindt, zowel in argumentatie als in presentatie
– Horen wat de ander vindt en overtuigend inpassen in je eigen opvatting
– De ander overtuigen
Bovendien: hoe presenteer je je argumenten overtuigend en geloofwaardig? Vaardigheden die van pas komen!

Deze eendaagse groepscursus richt zich met name op het argumenteren. Hoe vind je argumenten die je standpunt onderbouwen, welke argumenten presenteer je wel en welke niet in een bepaalde situatie, hoe zet je je argumenten neer en hoe ga je in op te verwachten argumenten van het bevoegd gezag? En hoe te reageren op onverwachte argumenten?

We gebruiken elementen uit de debatwereld. Het gaat daarbij om opbouw van het betoog, keuze en werking van argumenten, verfraaiing van de argumenten en het gebruik van technieken van presentatie. Ook leer je luisteren naar de opbouw van het verhaal van de ander, zodanig dat je daarop kernachtig, effectief en fraai kunt reageren. Je oefent concreet en krijgt direct feedback, op je eigen niveau.

Gedurende de dag houden we echte debatten, met stellingen en met voor- en tegenstanders. Wie is het meest overtuigend? Het is aan u om te laten zien wat u deze dag heeft geleerd.

Groepstraining
Deze groepstraining debatteren vindt plaatst op basis van een dagdeeltarief van € 975,-. Duur van de training 2 dagdelen. Inclusief lunch en trainingsmateriaal en ondersteunde literatuur. Maximaal 15 deelnemer per groep.

Informatie, inschrijven of offerte aanvragen
Naar het formulier >