Selecteer een pagina

Argumenteren

Groepstraining argumenteren
De kunst van het argumenteren is van groot belang in alle situaties waar het gaat om de juistheid en helderheid van redeneringen en om de overtuigingskracht waarmee u de standpunten naar voren brengt. Voor mensen dus een wezenlijk aspect van het functioneren tijdens het uitoefen van hun communicatie vaardigheden.

Tijdens deze training leert u uw vaardigheid in het argumenteren te vergroten. Hiermee bedoelen we:
– Het leren om zelf beter d.w.z. logischer te kunnen redeneren, en daardoor gemakkelijker kunnen onderkennen van onjuiste redeneringen bij anderen.
– Het leren om uw argumenten op een effectievere manier in gesprekken en discussies met anderen te gebruiken

De meest voorkomende redeneerfouten zullen aan de orde worden gesteld. Zodra de deelnemers met elkaar in gesprek of in discussie raken, spelen niet alleen logische aspecten van argumenten een rol. Er komen dan ook meer gevoelsma­tige en persoonlijke kwesties om de hoek kijken. Deze komen eveneens uitgebreid aan bod op deze training.

Tijdens de training zal de noodzakelijke theorie eenvoudig en met verhelderende voorbeelden worden behandeld. Bovendien krijgt u aantal opdrachten. Deze zijn bedoeld om uw inzicht aan te scherpen en om u te laten oefenen in de kunst van het goed argumenteren. Daarna is het uw uitdaging om het geleerde voortdurend zelf te koppelen aan uw eigen functionele praktijk.

Groepstraining
Deze groepstraining argumenteren vindt plaatst op basis van een dagdeeltarief van € 975,-. Duur van de training 2 dagdelen. Inclusief lunch en trainingsmateriaal en ondersteunde literatuur. Maximaal 15 deelnemer per groep.

Informatie, inschrijven of offerte aanvragen
Naar het formulier >